Švédsko zakazuje migrantom zo Sýrie vrátiť sa domov. Radšej im vypláca dávky

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Švédsko zakazuje migrantom zo Sýrie vrátiť sa domov. Radšej im vypláca dávky

ŠTOKHOLM - Sýrsky utečenec Mohamad Sahid Alali by chcel vrátiť svoje povolenie žiť vo Švédsku a vrátiť sa domov. Má však smolu. Úrady ho nechcú pustiť a so svojimi dcérami musí zostať vo Švédsku.

slovakia

left justify in out

„Chcem sa vrátiť! Chcem späť do Sýrie,“ hovorí a ukazuje švédskej televízii svoje povolenie k pobytu.

 

 

 

 

Mohamad nechal v Sýrii tehotnú ženu a odišiel s dvoma dcérami. Vo Švédsku je od roku 2015 a celý čas je na podpore..

 

Pred štyrmi mesiacmi mu však žena, o ktorej si myslel, že už je mŕtva, zavolala a povedala mu, že žije a darí sa jej dobre a že má syna, ktorý naňho čaká. Vraj mu do telefónu povedala, že čaká na svojho otca a svoje sestry.

 

Mohamad tvrdí, že návrat do Homsu, kde už sa dávno nebojuje, je bezpečný. Švédske úrady však s jeho názorom nesúhlasia. Migračný úrad tvrdí, že Sýria je „príliš nebezpečná“, a Mohamad nedostane povolenie k návratu. Namiesto toho jemu a dcéram budú naďalej každý mesiac od švédskeho štátu chodiť peniaze.

 

Prípad tohto sýrskeho utečenca ukazuje, o čo v skutočnosti ide, píše server stredoevropan.cz. Ak by ho švédske úrady pustili domov, čo by bránilo nechať ísť všetkých ostatných a naopak prestať všetkých ostatných prijímať? To liberálne Švédsko nesmie dopustiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies