Švédsko začalo s najväčšími vojenskými cvičeniami za posledné dve desaťročia

NETKY.SK • 11 September 2017, 15:04 • 2 min
Švédsko začalo s najväčšími vojenskými cvičeniami za posledné dve desaťročia

ŠTOKHOLM - Najväčšie vojenské cvičenia vo Švédsku za viac než 20 rokov sa dnes začali za účasti takmer 20.000 armádnych príslušníkov vrátane 1000 vojakov z USA.

slovakia

left justify in out

Trojtýždňové cvičenia Aurora 17 prebiehajú v čase rastúcej vojenskej aktivity v regióne Baltského mora. Pripravenosť pozemných, vzdušných a námorných síl preveria predovšetkým v oblastiach strategicky položeného ostrova Gotland, Štokholmu a Göteborgu.

 

Švédska armáda oznámila, že manévre sú zamerané na to, aby "odradili možných útočníkov a prinútili ich starostlivo zvážiť riziká útoku na našu krajinu", informuje agentúra AP. Na cvičeniach sa zúčastnia aj vojaci z Fínska, ktoré rovnako ako Švédsko nie je členom Severoatlantickej aliancie, i vojaci z členských štátov NATO - Dánska, Nórska, Francúzska, Estónska, Litvy a Spojených štátov.

 

Rusko a Bielorusko spustia vo štvrtok rozsiahle spoločné vojenské cvičenia Zapad 2017 v oblasti neďaleko hraníc s pobaltskými štátmi Estónskom, Litvou a Lotyšskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies