Švédsko vydalo do Nemecka pravicového extrémistu podozrivého z vraždy

NETKY.SK • 2 Január 2017, 20:52 • 2 min
Švédsko vydalo do Nemecka pravicového extrémistu podozrivého z vraždy

ŠTOKHOLM - Švédsko vydalo na trestné stíhanie do Nemecka ultrapravicového extrémistu Johna Ausoniusa. Z dnešných informácií prokurátora Kristera Petterssona vyplýva, že sa tak stalo na sklonku roka 2016.

slovakia

left justify in out

Ausonius (63), ktorý si v severskej krajine odpykával od roku 1992 trest väzenia za vraždu a viaceré pokusy o vraždu, by sa v spolkovej republike mal zodpovedať za zabitie ženy vo Frankfurte nad Mohanom spred štvrťstoročia. Vtedy 68-ročnú Blanku Zmigrodovú zavraždili 23. februára 1992 vo Frankfurte nad Mohanom výstrelom do hlavy.

 

Hlavným podozrivým zo spáchania tohto zločinu je už od roku 1996 práve Ausonius, ktorého ako údajného páchateľa identifikovalo viacero svedkov. Extrémista však vinu popiera, vyplýva z informácií internetového vydania denníka Bild.

Súd v Södertorne južne od Štokholmu ešte v polovici decembra informoval, že v prípade odsúdenia v Nemecku by si mal Ausonius odpykať trest v severskej krajine.

 

Syna švajčiarskeho otca a nemeckej matky, ktorý sa však narodil ako Wolfgang Alexander Zaugg vo Švédsku, uznala tamojšia justícia už skôr vinným, že v období od augusta 1991 do januára 1992 strieľal v krajine na celkove 11 ľudí s migračným pozadím. Jednu z týchto osôb - Iránca - pripravil o život a ďalším spôsobil život ohrozujúce zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona