Švédsko sa po útokoch na azylové centrá rozhodlo, že ich lokality bude tajiť

NETKY.SK • 28 Október 2015, 11:46 • 2 min
Švédsko sa po útokoch na azylové centrá rozhodlo, že ich lokality bude tajiť

ŠTOKHOLM - Švédsky imigračný úrad sa rozhodol, že už nebude zverejňovať umiestnenie zariadení určených na ubytovanie utečencov po tom, ako 20 požiarov tieto budovy celkom zničilo alebo prinajmenšom urobilo dočasne neobývateľnými.

slovakia

left justify in out

V mnohých prípadoch išlo o požiare založené Hovorkyňa úradu Migrationsverket Johanna Uhrová povedala, že umiestnenie budúcich stredísk "bude nejakým spôsobom držané v tajnosti". Zatiaľ však nepadlo rozhodnutie, ako to dosiahnuť, citovala ju dnes agentúra AP.


V uplynulých týždňoch zažilo Švédsku záplavu podpaľačských útokov na azylové centrá alebo budovy, v ktorých mali byť utečenci v dôsledku prudkého nárastu prílevu migrantov ubytovaní.
Imigrační úradníci odhadujú, že tento rok dorazí 190.000 žiadateľov o azyl, čo umiestni Švédsko v rámci krajín Európskej únie na druhé miesto hneď za Nemecko. Minulý týždeň označil migračný úrad myšlienku jedného švédskeho magistrátu udržať lokalitu zariadenia pre azylantov v tajnosti za nereálnu. Svoj postoj zmenil po dvoch ďalších požiaroch v dnešných skorých ranných hodinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies