Švédsko pre vlny migrantov opäť predĺžilo kontrolu totožnosti na hranici s Dánskom

NETKY.SK • 2 November 2016, 17:03 • 2 min
Švédsko pre vlny migrantov opäť predĺžilo kontrolu totožnosti na hranici s Dánskom

ŠTOKHOLM - Švédsko vyhlásilo dnes predĺženie kontrol totožnosti osôb prichádzajúcich do krajiny z Dánska o ďalšie tri mesiace. Krok je súčasťou opatrení zameraných na zníženie prílevu migrantov, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Cestujúci, ktorí nastupujú do vlakov, autobusov či na trajekty smerujúce do Švédska, sa musia preukázať platným pasom alebo iným dokladom totožnosti, aby im bolo umožnené nastúpiť na príslušný dopravný prostriedok.

 

"Vláda sa domnieva, že tieto opatrenia sú stále nevyhnutné z hľadiska verejného poriadku," vyhlásila švédska ministerka pre infraštruktúru Anna Johanssonová. Vláda sa v tomto ohľade tiež odvoláva na nestabilnú medzinárodnú situáciu.

 

Predĺženie kontrol totožnosti bude platiť do 4. februára budúceho roku. Tieto opatrenia pôvodne zaviedli v januári a predĺžili v júli. Za vykonávanie kontrol zostávajú naďalej zodpovedné prepravné spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies