Švédsko podľa maďarskej televízie začalo s vyhosťovaním ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 14 December 2016, 14:46 • 2 min
Švédsko podľa maďarskej televízie začalo s vyhosťovaním ilegálnych migrantov

ŠTOKHOLM/BUDAPEŠŤ - Švédsko začalo s vyhosťovaním ilegálnych prisťahovalcov zo svojho územia krajiny. Informoval o tom dnes spravodajca prvého programu verejnoprávnej maďarskej televízie (M1) v Škandinávii.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov švédske orgány preskúmali viaceré opakované odvolania a rozhodli, že dotyčné osoby nemajú právo získať štatút utečencov. Medzi nimi mala byť aj osoba, ktorá tvrdila, že nemá 18 rokov, avšak nákladné stomatologické a ortopedické vyšetrenia dokázali, že klamal.

 

Policajné zdroje podľa spravodajcu M1 potvrdili, že do poslednej chvíle utajujú, kedy a z ktorého centra sa začne s prepravou vyhostených.

 

V jednom zo záchytných centier vo Švédsku sa v utorok večer začala v reakcii na predmetné rozhodnutia úradov protestná akcia, pričom iniciátori chceli presvedčiť aj zamestnancov štokholmského letiska, aby sa nepodieľali na vracaní ľudí späť do Afganistanu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies