Švédsko kvôli migrantom rozšíri kontroly na letiskách a v prístavoch

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 20:00 • 2 min
Švédsko kvôli migrantom rozšíri kontroly na letiskách a v prístavoch

ŠTOKHOLM - Švédsko rozšíri už od pondelka pasové kontroly na letiskách a v prístavoch.

slovakia

left justify in out

Tamojšia pohraničná polícia v piatok v zdôvodnení avizovaného kroku uviedla, že podoba nebezpečenstva je v súčasnosti iná ako v minulosti, píše tlačová agentúra DPA.

 

Škandinávska krajina zaviedla kontroly v priebehu jesene 2015, aby dostala pod kontrolu utečeneckú vlnu smerujúcu cez južné hranice do Švédska. Medzičasom sa tam utečenci dostávajú iba sporadicky.

 

Vláda v Štokholme však hovorí o ohrození verejného poriadku a vnútornej bezpečnosti. Podľa informácií novín Sydsvenskan príslušníci hraničnej polície zadržia iba na juhu krajiny takmer každý týždeň navrátilcov zo Sýrie a Iraku.

 

Od pondelka 2. júla do 11. novembra budú preto na letiskách v Štokholme, Malmö a Göteborgu prebiehať náhodné kontroly pasažierov a to isté bude platiť o viacerých prístavoch vrátane Štokholmu a Ystadu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies