Švédsko-Francúzsko 2:0, Francúzi postupujú z 2. miesta

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 07:10 • 2 min
Švédsko-Francúzsko 2:0, Francúzi postupujú z 2. miesta

Švédsko-Francúzsko 2 0, Francúzi postupujú z 2. miesta - Futbal Francúzski futbalisti postúpili do vyraďovacej fázy EURO 2012, keď im na druhé miesto v D-skupine stačila aj prehra 0 2 v poslednom vystúpení s už predčasne eliminovanými Švédmi.

slovakia

left justify in out

img

Francúzski futbalisti postúpili do vyraďovacej fázy EURO 2012, keď im na druhé miesto v D-skupine stačila aj prehra 0:2 v poslednom vystúpení s už predčasne eliminovanými Švédmi.
      Zverenci Laurenta Blanca sa stretnú vo štvrťfinále v sobotu 23. júna v Donecku s obhajcami titulu zo Španielska. "Les Bleus" si tak po dvoch neúspešných vrcholových turnajoch napravili renomé, keď sa im nepodarilo postúpiť do vyraďovacej fázy na EURO 2008 ani na MS 2010. Séria 23 medzištátnych duelov bez prehry sa ale pre nich skončila rovnako ako ich dlhočizná úspešná šnúra so Švédskom, s ktorým naposledy prehrali súťažný zápas v roku 1969.

      D-skupina, 3. kolo:
      Švédsko - Francúzsko 2:0 (0:0)
      Gól: 54. Ibrahimovič, 90. Larsson. ŽK: Svensson, Holmen - Mexes. Rozhodcovia: Proenca - Miranda, Santos (všetci Port.), 49.000 divákov
      zostavy a striedania:
      Švédsko: Isaksson - Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Svensson (78. Holmen), Källström - Larsson, Ibrahimovič, Bajrami (46. Wilhelmsson) - Toivonen (78. Wernbloom)
      Francúzsko: Lloris - Debuchy, Mexes, Rami, Clichy - Ben Arfa (59. Malouda), Nasri (77. Menez), Diarra, M'Vila (83. Giroud), Ribery - Benzema

      Tréner futbalistov Francúzska Laurent Blanc urobil vo svojej základnej jedenástke na utorkový zápas dve zmeny oproti predchádzajúcemu duelu s Ukrajinou. Jeremyho Meneza na kraji zálohy vystriedal v poslednom skupinovom zápase Hatem Ben Arfa, kým miesto Yohana Cabayeho zaujal Yann M'Vila. Švédi boli prinútení tiež k zmenám - zranenú dvojicu ofenzívnych hráčov Johan Elmander-Rasmus Elm nahradili Ola Toivonen resp. Emir Bajrami.
      Oba tímy začali zostra a prvá desaťminútovka sľubovala kvalitné divadlo. Najprv sa dvakrát pokúšali hlavou Švédi, vo 8. minúte nevyužil dve hrubé chyby Granqvista za sebou Ribery. V 10. minúte prišla najväčšia príležitosť prvého polčasu. Mexes podbehol dlhú loptu a číhajúci Toivonen mohol ísť s loptou sám na Llorisa. Francúzskeho brankára si aj obhodil, no z ostrého uhla trafil len tyč. Úvodné rušné dianie sa však do zvyšku polčasu nepremietlo. Hralo sa medzi šestnástkami vo vlažnom tempe a do kombinácií na oboch stranách sa vnieslo priveľa chýb. Francúzi mali miernu prevahu v poli, Benzema i Ribery sa snažili, ale šance chýbali.
      Kým francúzske hviezdy sa len zastreľovali, ostrým nábojom vypálil krátko po polčase líder Švédov Ibrahimovič. V 54. minúte centroval do veľkého vápna Larsson a zakončovateľ AC Milána asi z 15 metrov v polopáde zaznamenal jeden z najkrajších gólov celého šampinátu. V prestávke striedajúceho Wilhelmssona bolo vidno, pred Ibrahimovičovým gólom pripravil šancu Larssonovi, po góle mohol zdupľovať náskok Tre Kronor, ale Lloris vytiahol bravúrny zákrok. Nasledujúce minúty sa niesli už v znamení úsilia Francúzov o vyrovnanie. Najväčšiu šancu mal Menez, ktorý ale v 83. minúte nastrelil z pár metrov iba nohy Isakssona, navyše Larsson zvýraznil výhru Severanov v poslednej minúte. 

      Hlasy po zápase: 
      Laurent Blanc, tréner Francúzska: "Švédsko dnes zdolalo jeden priemerný francúzsky tím. Musím však uznať, že súper bol lepší v každej formácii."
      Erik Hamren, tréner Švédska: "Boli sme aj pred týmto zápasom plne motivovaní a chceli sme hrať v plnej sile. Tým sme chceli prejaviť aj úctu voči ostatným tímom v skupine."

      tabuľka:
      1. Anglicko        3  2  1  0  5:3  7 - postup do štvrťfinále
      2. Francúzsko      3  1  1  1  3:3  4 - postup do štvrťfinále
      
      3. Ukrajina        3  1  0  2  2:4  3
      4. Švédsko         3  1  0  2  5:5  3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies