Švédsko dneška: Gang okradol a zbil 97-ročnú ženu v jej byte

NETKY.SK • 16 Február 2018, 17:18 • 2 min
Švédsko dneška: Gang okradol a zbil 97-ročnú ženu v jej byte

Z policajných záznamov vyplával na povrch jeden z prípadov kriminality migrantov v súčasnom Švédsku, ktoré sa snažia vládnuci socialisti skrývať či už nezverejňovaním identity páchateľov alebo nezverejnením prípadu vôbec.

slovakia

left justify in out

Prípad z leta minulého roka začal v noci, keď sa 97-ročná Elsa žijúca v meste Malmö prebudila vo svojej spálni a zistila, že v miestnosti sú ďalší štyria muži, píše server Stredoevropan.cz. Elsa, ktorá žije sama v dome v Marieholmsvägene si najprv myslela, že ide o opatrovateľskú službu. Mala aj čiastočne pravdu, jeden z páchateľov, Haiderat Salim (28), ako ošetrovateľ pracoval, a to v štvrti, kde pani Elsa žije. Tentokrát však so sebou vzal troch žiadateľov o azyl a a starú pani neprišli ošetriť, ale okradnúť. Jeden z nich jej priložil šrubovák na krk a povedal: "Keď budeš kričať, bodnem ťa!"

 

Podľa policajného vyšetrovania, gang hľadal peniaze. Pracovali pokojne a metodicky, byt starej ženy obrátili hore nohami. Prešli skrine, odniesli si starý televízor. Vzali jej svadobné prstene, poslednú hmatateľnú pamiatku na jej manžela. Zafajčili si a špačky od cigariet nechali na zemi, čím po sebe zanechali DNA. Keď nenašli nič viac, starú pani zbili.

 

img

Podliatiny na tele pani Elsy. Foto: Polícia

 

Gang odišiel skoro ráno a pani Elsu nechali ležať na zemi. Trvalo viac než hodinu, než okoloidúci začuli jej volanie o pomoc a zavolali políciu.

 

Polícia bola najprv bezradná. Mala stopy DNA, ale vzorky v databáze neboli. Potom 4. septembra dostali vyšetrovatelia hlásenie, že sa niekto vlámal do bytu a polícia páchateľov následne chytila. Pri prehľadávaní auta našli zákaznícku kartu na meno Elsa Harsten. Keď si overili fakty, bolo všetko jasné. Štyria migranti, z ktorých jeden mal švédske občianstvo, boli na meiste zatknutí. Testy DNA potvrdili, že sa vlámali do bytu pani Elsy. 

 

Imigračný úrad už rozhodol o deportácii dvoch z nich. Salim bol v decembri odsúdený na päť a pol roka väzenia. Ďalší, kvôli nízkemu veku, dostali nižšie tresty. Jeden z nich prehlásil, že má menej ako 18 a súd sa nijak nenamáhal si to overiť a poslal ho do ústavu pre mládež.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies