Švédski liberáli šokovali svet, chcú legalizovať incest a nekrofíliu: Nemáme radi morálne zákony

NETKY.SK • 23 Február 2016, 18:29 • 2 min
Švédski liberáli šokovali svet, chcú legalizovať incest a nekrofíliu: Nemáme radi morálne zákony

ŠTOKHOLM – Liberálne hnutia v poslednej dobre presadzujú práva pre najrôznejšie sexuálne menšiny, zástupcovia mladého krídla Švédskej liberálnej strany však zašli o krok ďalej. Prišli s nápadom legalizovať incest a nekrofíliu.

slovakia

left justify in out

Podľa mladých liberálov sú tieto zvláštne chúťky vnímané ako nezvyčajné a nechutné len v očiach verejnosti, čo vraj nemusí byť niečo zlé. Liberáli by zlegalizovali sex medzi dvomi súrodencami vo veku nad 15 rokov a sex s mŕtvolou, ktorá dá pred smrťou súhlas na to, aby sa s jej telom mohol niekto uspokojiť. 

 

"Všeobecne nemáme radi morálne zákony a v súčasnosti táto legislatíva nikoho nechráni," povedala pre portál Aftonbladet predsedníčka liberálnej mládeže v Štokholme, Cecilia Johnsson a dodala: "Sme mladé krídlo a je našou úlohou robiť kroky dopredu". 

 

Pre legalizáciu nekrofílie majú jednoznačný postoj: "Malo by byť na vašom rozhodnutí, čo sa bude diať s vaším telom po smrti. Ak si želáte, aby vaše telo skončilo v múzeu, bolo použité na vedecké účely alebo chcete, aby s ním mal niekto sex, potom by to malo byť v poriadku," vysvetlila Johnsson.

 

Kontroverzné návrhy mladých hneď ostro skritizovali starší liberáli a niekoľko významných osobností z ich materskej strany. Bývalý člen liberálov Carl B Hamilton sa domnieva, že len bažia po publicite. Podporu návrhu v materskej strane vraj rozhodne nenájdu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies