Švédski hokejisti ukázali svoje ambície hneď v úvode

NETKY.SK • 13 Február 2014, 09:36 • 2 min
Švédski hokejisti ukázali svoje ambície hneď v úvode

SOČI - Hokejisti Švédska ukazovali prvých 25 minút zápasu s Českom, že patria k najväčším ašpirantom na zlaté medaily na zimných olympijských hrách v Soči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vďaka výbornému korčuľovaniu, napádaniu súpera pri rozohrávke i kombinačnej hre mali vývoj duelu dlho pod kontrolou. Česi sa až postupne dostávali do zápasu. Tri korunky za 24:07 min strelili štyri góly a položili základ svojho víťazstva 4:2.

 

"V úvode zápasu som mal niekoľko zákrokov, ale potom sa hra presťahovala pred bránku súpera a spoluhráči hrali skutočne dobre. Dali góly a ja som cítil, že dnešný duel bude naša výborná jazda. Postupne sa však veci zmenili," priznal švédsky brankár Henrik Lundqvist a pokračoval: "Po druhom inkasovanom góle som trocha znervóznel. Česi začali hrať skutočne dobre. Našťastie, v obrane sme sa vyznamenali." 

 

Česi prevzali iniciatívu a začali vyvíjať veľký tlak na bránku Švédska. Dali dva góly, ale potom si už vylámali zuby na výbornom Lundqvistovi. Tri korunky prežili oslabenia a ubránili sa českej ofenzíve. Gólman NY Rangers zakončil zápas s 27 úspešnými zákrokmi. "Teraz sa mi ľahko hovorí, keď sme vyhrali zápas. Myslím si, že to bol pre nás dobrý test. Turnaj sa len začína. V závere druhej a v tretej tretine sme sa dostali pod tlak. Vieme, kde sú naše rezervy a čo musíme zlepšiť," uviedol Daniel Alfredsson. 

 

O prvý a posledný švédsky gól sa postaral obranca Erik Karlsson. Zadák opäť potvrdil, že je ofenzívnym typom obrancu - okrem plnenia defenzívnych úloh vie pomôcť aj v útoku. "Pri prvom góle skvele clonili naši útočníci. A rovnako aj pri druhom. Aj v tom je jednoduchosť hokeja. Stačí dobre stáť pred bránkou, aby gólman veľa nevidel," popisoval Erik Karlsson. Obranca Ottawy si odložil puk, ktorým strelil prvý olympijský gól. "Bol skutočne nebezpečný. Keď dostane šancu, zoberie puk a vystrelí. Je skvelé, že teraz je mojím spoluhráčom," chválil obrancu Henrik Zetterberg. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona