Švédskej kráľovskej rodine pribudne bábätko, princezná Madeleine je tehotná

NETKY.SK • 3 September 2013, 11:14 • 2 min
Švédskej kráľovskej rodine pribudne bábätko, princezná Madeleine je tehotná

ŠTOKHOLM - V švédskej kráľovskej rodine pribudne ďalšie potomstvo. Kráľovský palác v Štokholme dnes na svojej webovej stránke oznámil, že princezná Madeleine čaká dieťa. Madeleine je mladšia sestra korunnej princeznej Victorie, ktorá má so svojím manželom, princom Danielom, dcérku Estelle.

slovakia

left justify in out

Prvé dieťa princeznej Madeleine a jej manžela, newyorského bankára Christophera O'Neill, ktorí mali svadbu tento rok v júni, má prísť na svet v marci. Oznámila to agentúra DPA. Kráľovský palác dnes uviedol, že tehotenstvo neovplyvní jesenný program princeznej Madeleine ani jej prácu pre Svetovú nadáciu dieťaťa, neziskovú organizáciu, ktorú založila jej matka, kráľovná Silvia. Švédsko je konštitučná monarchia, v ktorej má kráľ či kráľovná predovšetkým reprezentatívnu funkciu. Kráľ Karol Gustáv XVI. je hlavou štátu, ale jeho právomoci sú limitované na reprezentatívne a ceremoniálne povinnosti. Prvou v nástupníckej línii na trón je jeho najstaršia dcéra, princezná Victoria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies