Švédske víťazstvo zachránil v predĺžení Nyquist

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 18:09 • 2 min
Švédske víťazstvo zachránil v predĺžení Nyquist

MOSKVA - Hokejisti Švédska víťazne vstúpili do 80. majstrovstiev sveta v Rusku, keď v Moskve zdolali Lotyšov 2:1 po predĺžení. O osude vyrovnaného stretnutia rozhodol gól Gustava Nyquista v piatej minúte predlženia. Útočník Detroitu vypichol puk jednému z obrancov Lotyšska, vymenil si ho s Alexandrom Wennbergom a sám zoči-voči gólmanovi súpera skóroval. Lotyši napriek tomu prekvapujúco na úvod MS 2016 vybojovali bod.

slovakia

left justify in out

Švédi v moskovskom Ice Palace z prvej väčšej šance skórovali, keď v 3. kole Jimmie Ericsson z otočky strelou pod hornú žŕdku otvoril skóre.

 

Lotyši mohli vyrovnať o desať minút neskôr. Obranca Oskars Cibulskis po odraznej strele Mikelisa Redlihsa pálil len do pripraveného brankára Švédov Jacoba Markströma. V 18. min Markström zasahoval po ďalšej strele Redlihsa.

 

V polovici zápasu mohlo byť 2:0, ale Elvis Merzlikinš v bránke Lotyšov sa vytiahol proti strele Linusa Klasena. Lotyši naďalej držali krok s favorizovanými Švédmi a v 53. min sa dočkali vyrovnania. Obranca Sotnieks presilovkovým gólom od modrej čiary si vynútil predĺženie. V ňom predsa len slávil víťazstvo švédsky tím.

A-skupina (Moskva):


Švédsko - Lotyšsko 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)


Góly: 3. Ericsson (Backlund, Fransson), 65. Nyquist (Wennberg) - 53. Sotnieks (Redlihs, Džeriňš)


Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fonselius (Fín.), Sidorenko (Biel.) - McIntyre, Otmachov (Rus.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies