Švédske lietadlo zhadzovalo medvedíkov; 2 generálov za to prepustili

NETKY.SK • 2 August 2012, 06:47 • 2 min
Švédske lietadlo zhadzovalo medvedíkov; 2 generálov za to prepustili

Švédske lietadlo zhadzovalo medvedíkov; 2 generálov za to prepustili - Politika Úrad bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka v stredu oznámil, že dvaja generáli boli prepustení z armády po tom, čo švédske ľahké lietadlo preniklo od vzdušného priestoru

slovakia

left justify in out

img

Úrad bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka v stredu oznámil, že dvaja generáli boli prepustení z armády po tom, čo švédske ľahké lietadlo preniklo od vzdušného priestoru autoritárskeho štátu a zhodilo stovky plyšových medvedíkov nesúcich heslá na podporu ľudských práv a slobody médií.
      Zrejme sa stalo prvýkrát v dejinách, že plyšové medvedíky porazili generálov.
      Predstavitelia bývalej sovietskej republiky najprv popierali incident zo 4. júla, až kým Lukašenko minulý týždeň nezvolal zasadnutie vlády. Tam predstaviteľov vyhrešil, že dovolili, aby sa "provokácia" stala. Bieloruský vodca v utorok 31. júla prepustil šéfa vzdušnej obrany štátu a šéfa bieloruskej pohraničnej stráže a udelil pokarhanie niekoľkým ďalším vysokopostaveným bezpečnostným predstaviteľom.
      Lukašenko vládne krajine s desiatimi miliónmi obyvateľov od roku 1994. Potláča odporcov a nezávislé médiá, čím si vyslúžil prezývku "posledný diktátor Európy".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona