Švédska tajná služba preveruje informáciu o plánovanom útoku IS

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 18:49 • 2 min
Švédska tajná služba preveruje informáciu o plánovanom útoku IS

ŠTOKHOLM - Švédska tajná služba Säpo dnes oznámila, že "pracuje na preverovaní informácie", ktorú dostala od irackých úradov, že militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) údajne plánujú teroristický útok v metropole Štokholm. Túto správu zverejnili švédske médiá, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Denník Expressen napísal, že iracké úrady poskytli Švédom informáciu, že "sedem či osem teroristov" z IS odcestovalo do Švédska. Denník citoval nemenované zdroje, podľa ktorých služba Säpo poslala svojich ľudí do Iraku, aby získali viac informácií. Säpo dnes vo vyhlásení uviedla, že už začala robiť kroky, ale bližšie to nevysvetlila.


Švédske médiá napísali, že bezpečnosť na železničných staniciach a letiskách sa nesprísnila. Médiá takisto zverejnili špekulácie, že terčom útoku by sa mohli stať oslavy 70. narodenín kráľa Karola XVI. Gustáva plánované na sobotu 30. apríla. Na tejto udalosti sa zíde kráľovská rodina, vládni predstavitelia a členovia ďalších európskych kráľovských rodín.


Hovorca švédskeho kráľovského dvora Daniel Urso sa odmietol vyjadriť k bezpečnostným záležitostiam. Zoznam hostí pozvaných na oslavy kráľových narodenín ešte nebol zverejnený.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona