Švédska polícia začala odstraňovať nepovolený rómsky tábor v meste Malmö

NETKY.SK • 3 November 2015, 10:41 • 2 min
Švédska polícia začala odstraňovať nepovolený rómsky tábor v meste Malmö

ŠTOKHOLM - Švédska polícia dnes ráno začala s odstraňovaním nepovoleného rómskeho tábora v meste Malmö po tom, ako sa tamojšie úrady ocitli v niekoľkomesačnej patovej situácii ohľadom približne 200-člennej skupiny Rómov, ktorá sa tam bez povolenia usadila. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V tábore totiž ostali desiatky ľudí aj po tom, ako úrady pred časom označili toto miesto za nehygienické a zdraviu škodlivé. Polícia do tábora vošla pred svitaním, aby najskôr vyriešila situáciu ohľadom demonštrantov, ktorí miestnym orgánom zabraňovali v odstraňovaní tohto zhluku schátraných príbytkov postavených na opustenom priemyselnom pozemku. Policajný veliteľ Tommy Sverngard uviedol, že príslušníci zákona úradom pomáhali "vykonať rozhodnutie bez rizika, že im v tom obyvatelia tábora zabránia alebo prídu k úrazu". Pre obyvateľov tábora, z ktorých mnohí pochádzajú z Rumunska, úrady v Malmö zároveň zriadili dočasný prístrešok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies