Švédska polícia v súvislosti s útokom v Štokholme zatkla ďalšiu osobu

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 13:20 • 2 min
Švédska polícia v súvislosti s útokom v Štokholme zatkla ďalšiu osobu

ŠTOKHOLM - Švédska polícia zatkla druhú osobu v súvislosti s piatkovým útokom v centre Štokholmu, kde sa odcudzené nákladné auto vrútilo medzi ľudí a následne narazilo do priečelia obchodného domu. Podľa informácií švédskych médií došlo k tomuto zatknutiu na štokholmskom severozápadnom predmestí Hjulsta.

slovakia

left justify in out

Bulvárny denník Expressen zverejnil na svojej internetovej stránke zábery ťažko ozbrojených policajtov, ako vedú muža s putami na rukách. Verejnoprávna televízna stanica SVT citovala vyjadrenie nemenovaného policajného zdroja, podľa ktorého bol muž zatknutý v Hjulste napojený na osobu zadržanú predtým na štokholmskom predmestí Märsta.

 

Policajný hovorca Lars Byström povedal pre agentúru DPA, že nedokáže potvrdiť súvislosť medzi zatknutím v Hjulste a útokom v centre Štokholmu, ktorý si vyžiadal štyroch mŕtvych a 15 zranených.

 

Nákladné auto patriace švédskemu pivovaru Spendrups, ktoré použil páchateľ piatkového popoludňajšieho útoku, odtiahli z miesta činu až dnes okolo 02.20 h. Podľa zverejnených informácií sa útočníkovi podarilo vozidla zmocniť vo chvíli, keď vodič vykladal tovar.

 

Samotný pivovar vyhlásil, že v snahe zastaviť páchateľa sa vodič postavil pred auto, musel však uskočiť nabok, pričom sa ľahko zranil a utrpel šok.

 

Polícia po útoku vyhlásila pátranie po mužovi s kapucňou, ktorý sa pohyboval v blízkosti miesta udalosti. Po zatknutí podozrivého, ktorý zodpovedal opisu, na predmestí Märsta spočiatku nebolo jasné, či môže ísť o páchateľa. Hovorkyňa prokuratúry Karin Rosanderová však neskôr informovala, že vyšetrovatelia majú "pravdepodobné dôvody" podozrievať ho teroristických zločinov, čo je výraz označujúci vo Švédsku vážnejší z dvoch stupňov podozrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona