Švédska polícia pátra po vodičovi, ktorý s odcudzeným kamiónom nabúral do áut

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 19:30 • 2 min
Švédska polícia pátra po vodičovi, ktorý s odcudzeným kamiónom nabúral do áut

ŠTOKHOLM - Švédska polícia oznámila, že pyrotechnici nenašli nič podozrivé v odcudzenom kamióne, ktorý dnes nabúral do niekoľkých zaparkovaných áut v meste Eskilstuna západne od Štokholmu. Muž, ktorý kamión predtým odcudzil, je na úteku. Polícia ho podozrieva z krádeže vozidla.

slovakia

left justify in out

Policajný hovorca Björn Öberg povedal, že nemajú hlásených žiadnych zranených. Kordóny, ktorými uzavreli miesto nehody, po prehľadaní kamióna pyrotechnikmi zrušili.

 

Manažér spoločnosti, ktorej kamión patrí, pre štokholmský denník Aftonbladet uviedol, že legitímny vodič kamióna nechal pri vykladaní kľúče v zapaľovaní, čím porušil nariadenie spoločnosti. Vozidlo prevážalo hotelovú bielizeň.

 

"Bol vnútri hotela, kde preberal vozík s bielizňou a nevidel osobu, ktorá kamión ukradla," uviedol nemenovaný šéf spoločnosti. "Sme veľmi radi, že sa nikomu nič nestalo," dodal.

 

Polícia označila za kľúčové nájsť vodiča, aby mohla zistiť, či úmyselne vrazil s kamiónom do áut alebo bol pod vplyvom alkoholu či drog.

 

Uzavretie oblasti nehody kordónmi a ďalšie bezpečnostné opatrenia považovala za potrebné vzhľadom na udalosti zo 7. apríla, keď odcudzený kamión vbehol do pešej zóny plnej chodcov v centre Štokholmu, kde zabil päť ľudí.

 

"Vzhľadom na to, čo sa stalo v Štokholme, sme si chceli byť istí," dodal Öberg. Podľa jeho vyjadrenia neboli doručené žiadne hrozby. Polícia skúma záznamy z bezpečnostných kamier a požiadala verejnosť o informácie.

Zatiaľ v prípade nikoho nezatkli.

 

Mesto Eskilstuna má asi 60.000 obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies