Švédska ministerka životného prostredia odstúpila pre vnútrostranícke spory

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 17:59 • 2 min
Švédska ministerka životného prostredia odstúpila pre vnútrostranícke spory

ŠTOKHOLM - Švédska vicepremiérka a ministerka životného prostredia Asa Elisabeth Romsonová odstúpila dnes z funkcie. Jedna z popredných predstaviteľov tamojších zelených to potvrdila pre tlačovú agentúru TT.

slovakia

left justify in out

Dôvodom rozhodnutia Romsonovej, ktorá bola i hovorkyňou švédskej ochranárskej strany Miljöpartiet de Gröna, sú vnútrostranícke spory. Prieskumy verejnej mienky v ostatnom čase signalizovali švédskym zeleným pokles preferencií. Zrejme to súvisí aj so skutočnosťou, že v spolupráci so sociálnymi demokratmi sa im opakovane nepodarilo presadiť svoje priority, čo platí napríklad aj o migračnej politike.

 

Iba v polovici apríla odstúpil z vládnej funkcie aj iný nominant švédskych zelených, politik tureckého pôvodu Mehmet Güner Kaplan, pripomenula agentúra DPA. Prispelo k tomu jeho stretnutie s predstaviteľmi ultrapravicovej tureckej organizácie Siví vlci, ako aj kontroverzne vnímané prirovnanie izraelskej politiky voči Palestínčanom s nacistami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies