Švédska kráľovná Silvia: V paláci Drottningholm straší

NETKY.SK • 5 Január 2017, 08:16 • 2 min
Švédska kráľovná Silvia: V paláci Drottningholm straší

ŠTOKHOLM - Švédska kráľovná Silvia (73) verí, že v jej sídle straší. Palác Drottningholm spolu ňou podľa jej slov obývajú aj "maličkí priatelia... duchovia", čo však považuje za vzrušujúce. Kráľovná sa takto vyjadruje v dokumente o kráľovskom sídle, ktorý vo štvrtok odvysiela švédska verejnoprávna televízia SVT.

slovakia

left justify in out

"Je to naozaj vzrušujúce, nebudete však mať strach," hovorí ďalej kráľovná, ktorú cituje stanica BBC. "Občas máte pocit, že nie ste celkom sami," povedala tvorcom. Ďalej však dodala, že jej "spolubývajúci" sú všetci veľmi priateľskí.

Jej domnienku podporila aj princezná Christina, kráľova sestra, s ktorou sa filmári v rámci natáčania dokumentu tiež zhovárali. Podľa nej je v paláci sústredené veľké množstvo energie.

 

 

 

Palác Drottningholm, ktorý leží na predmestí švédskej metropoly Štokholm, je trvalým sídlom Silvie a jej manžela kráľa Karola XVI. Gustáva. SVT film o ňom nazvala Drottningholmský palác: Kráľovský domov.

 

Švédska verzia spravodajského webového portálu The Local v reakcii na vyjadrenia kráľovskej rodiny vyzvala "odvážnych amatérskych lovcov duchov", aby palác navštívili a tvrdenia preverili. Drottningholm je totiž pre verejnosť otvorený celoročne s výnimkou miestností, kde žije kráľovská rodina a pravdepodobne aj jej "strašidelní priatelia", dodal Local.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies