Švédska Kiruna hrá v dúhových dresoch, fanúšikovia ju opustili

NETKY.SK • 22 September 2015, 12:48 • 2 min
Švédska Kiruna hrá v dúhových dresoch, fanúšikovia ju opustili

KIRUNA - Hokejisti švédskeho treťoligistu Kiruna IF od leta 2014 hrávajú svoje stretnutia v dúhových dresoch a oficiálne tým podporujú sexuálne menšiny.

slovakia

left justify in out

Od zahraničných médií si za to vyslúžili pochvalné slová, od rôznych organizácií ocenenia, pochopenie medzi miestnymi sponzormi a fanúšikmi však nenašli. "Po prvom zápase v nových dresoch sme prišli o všetkých fanúšikov. Odišli a už sa nevrátili. Mladší priaznivci s našimi názormi nemajú až taký problém, no najmä muži starší ako 50 rokov to nechcú akceptovať. Verím, že v budúcnosti si ich opäť nakloníme na svoju stranu," uviedol niekdajší šéf klubu Johan Kohler, ktorý v minulosti vykonával aj pozíciu tímového hovorcu na témy sexuálnych menšín.

 

O problémoch tímu Kiruna IF s fanúšikmi informovali prostredníctvom tlačovej správy organizátori augustových EuroGames, ktoré sa v Štokholme konali na podporu rodovej rovnosti v športe, politike či kultúre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies