Švédska automobilka Volvo presunie časť produkcie do Číny

NETKY.SK • 3 November 2016, 13:53 • 2 min
Švédska automobilka Volvo presunie časť produkcie do Číny

ŠTOCKHOLM - Švédsky výrobca osobných áut Volvo Cars, ktorý od roku 2010 kontroluje čínska firma Zhejiang Geely Holding, presunie časť svojej produkcie z Európy do Číny, keďže tento trh je pre ňu kľúčový. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Práve vďaka Číne švédska automobilka oznámila v minulých dňoch za 3. kvartál viac než zdvojnásobenie svojho zisku. Predaj áut sa v danom období zvýšil medziročne o 8 % na 122.766 vozidiel, pričom predaj potiahli trhy Číny a USA. Čína je pre automobilku najväčším trhom a predaj áut Volvo sa tam v 3. štvrťroku zvýšil o 24 % na takmer 22.700 áut. Pomohol aj predaj v USA, ktorý vzrástol o 28 % na približne 22.000 vozidiel. Naopak, na domácom trhu predaj firmy o 9,5 % klesol a v západnej Európe stagnoval.

 

Automobilka v týchto dňoch uviedla, že autá prémiovej série 90 by sa mali vyrábať v severočínskom meste Ta-čching a vozidlá série 60 v meste Čheng-tu na západe krajiny. Navyše, plánované menšie vozidlá série 40 by sa mali produkovať v meste Luqiao približne 350 kilometrov južne od Šanghaja.

 

V rámci Európy má Volvo závod v Göteborgu a v belgickom Ghente. Okrem toho firma stavia závod v americkom štáte Južná Karolína. Ten by mal zabezpečovať dodávky pre americký trh, časť z nich ale bude určená aj na export.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona