Švédom sa zlomil televízny vysielač, úrady majú podozrenie na sabotáž

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 18:39 • 2 min
Švédom sa zlomil televízny vysielač, úrady majú podozrenie na sabotáž

ŠTOKHOLM - Televízny vysielač vo Švédsku, ktorý sa zlomil v polovici, sa zrejme stal terčom sabotáže. Vyhlásili to dnes švédske úrady.

slovakia

left justify in out

Vrchná časť 330 metrov vysokého stožiara neďaleko mesta Boras v juhozápadnom Švédsku sa odlomila v nedeľu 15. mája večer a spadla do priľahlého borovicového lesa. Nikto neutrpel zranenia, ale televízne a rozhlasové vysielanie v okolitej oblasti bolo prerušené, informovala tlačová agentúra AP.


Švédska prokuratúra dnes uviedla, že prípad vyšetrujú ako sabotáž, ale dodala, že zatiaľ nemá žiadnych podozrivých. Na ostatných televíznych vysielačoch po celej škandinávskej krajine boli sprísnené bezpečnostné opatrenia.


Spoločnosť Telecom, ktorá má uvedený vysielač v prevádzke, uviedla, že to bolo prvýkrát od 80. rokov minulého storočia, čo sa vo Švédsku rozlomil televízny vysielač.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies