Švédom sa núkal Hörnqvist, ale nedočkal sa rýchlej odpovede

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:54 • 2 min
Švédom sa núkal Hörnqvist, ale nedočkal sa rýchlej odpovede

ŠTOKHOLM - Švéd Patric Hörnqvist si veľmi chcel zahrať na blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji v Česku, ale zrejme nie je o neho záujem. Dvadsaťpäťgólový útočník Pittsburghu najprv vyhlásil, že je pripravený pomôcť výberu trénera Pära Maartsa. Ako však neskôr vravel pre švédske médiá, jeho záujem pre nečinnosť druhej strany pominul.

slovakia

left justify in out

"Bol som voľný, ale nevedeli mi dať odpoveď, či ma chcú alebo nie. Zvažovali ešte iné možnosti, a tak som sa rozhodol, že končím sezónu," povedal pre viasatsport.se Hörnqvist, ktorý väčšinu tejto sezóny odohral v prvom útoku Pittsburghu po boku kanadskej superhviezdy Sidneyho Crosbyho. V 64 zápasoch, ktoré absolvoval, dosiahol 51 kanadských bodov. S touto vizitkou si bol zrejme istý účasťou na MS, ale do Česka nepocestuje. "Nechcel som nič iné, len rýchlu odpoveď - áno alebo nie. Keď máte deti, chcete to vedieť naozaj rýchlo, či budete ešte pokračovať v sezóne alebo nie," dovysvetľoval 28-ročný pravý krídelník Hörnqvist.


V predbežnej nominácii Švédska na blížiace na MS 2015 figuruje desať hráčov z NHL, ale vzhľadom na bohatú ponuku z tímov vypadnuvších z bojov o Stanley Cup by ich mohlo byť ešte oveľa viac. Tréner Pär Maarts má však inú predstavu. Mužstvo chce doplniť, ale nie väčším počtom hráčov z NHL. Okrem dvojičiek Sedinovcov, ktorí sa ospravedlnili pre zranenia, by mohli byť k dispozícii obrancovia Erik Karlsson z Ottawy, Alexander Edler z Vancouveru a Mattias Ekholm z Nashvillu, ale aj útočníci Filip Forsberg z Nashvillu či trio zo St. Louis - útočníci Alexander Steen, Patrik Berglund a obranca Carl Gunnarsson. Ani jeden z nich údajne nepovedal nie prípadnej účasti na majstrovstvách sveta. Tréner obhajcov bronzu spred roka z Minska sa však v rozhodnutí, koho vybrať do tímu, nechce unáhliť.


"Netuším, koľkých hráčov ešte doplním, ale možno iba jedného či dvoch. Máme dlhší čas pohromade mužstvo, ktoré už veľmi nechceme rozbíjať," povedal Maarts pre Expressen. Na otázku, či by bol ochotný čakať na hviezdneho brankára Henrika Lundqvista z NY Rangers, odpovedal: "Túto otázku sme už s veľkou pravdepodobnosťou uzavreli. Anders Nilsson a Jhonas Enroth sú naši prví dvaja brankári pre svetový šampionát."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies