Švédom na MS pribudne druhý obranca Erik Gustafsson

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 16:04 • 2 min
Švédom na MS pribudne druhý obranca Erik Gustafsson

ŠTOKHOLM - Nie je Erik Gustafsson ako Erik Gustafsson. Až dvaja hráči s týmto menom aj priezviskom by sa mali predstaviť vo švédskom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji v Rusku (6.- 22. 5.).

slovakia

left justify in out

Obaja sú obrancovia, ibaže prvý z nich hráva vo švajčiarskom Klotene a pri tíme strávil už niekoľko dní a druhý sa bude hlásiť trénerovi Pärovi Märtsovi až na budúci týždeň po prílete zo Chicaga, kde je súčasťou v tejto sezóne neúspešného obhajcu Stanleyho pohára Blackhawks. Erik zo Chicaga je o tri roky mladší ako Erik z Klotenu, pred vyše mesiacom oslávil 24. narodeniny.


"Erik zo Chicaga sa k nám pravdepodobne pripojí až pri odchode na šampionát do Ruska v utorok 3. mája," informoval tímový manažér výberu Tre Kronor Putte Köhler. Švédi budú mať spolu s Gustafssonom v tíme 6 hráčov z NHL (ďalšími sú brankár Jacob Markström, obranca Adam Larsson a útočníci Mikael Backlund, Alexander Wennberg a Gustav Nyquist), ale ďalšie takmer dve desiatky im svoju účasť na MS 2016 odriekli. Najnovšie sa pridali na zoznam chorých či zranených hráči Anaheimu - obranca Hampus Lindholm (poranené rebro) a útočník Jakob Silfverberg (slabiny).

 

V ich prípade je len malá šanca, že pocestujú do Ruska. Zostavovatelia švédskeho tímu majú záujem aj o útočníka Rickarda Rakella. Jeho stav po operácii zápalu slepého čreva však ešte nie je ideálny. Informoval o tom web Expressenu. Na Švédov čaká v piatok večer v Znojme odvetný prípravný duel proti Čechom. V prvom súboji pred dvoma dňami jasne dominovali severania 7:2. Švédi otvoria šampionát v piatok 6. mája v Moskve súbojom s Lotyšmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies