Svedok v kauze vraždy v Petržalke: Útočník skákal obeti po hlave!

NETKY.SK • 17 September 2014, 13:38 • 2 min
Svedok v kauze vraždy v Petržalke: Útočník skákal obeti po hlave!

BRATISLAVA - Dvaja utajení svedkovia dnes vypovedali prostredníctvom telemosta na pojednávaní Okresného súdu Bratislava I v kauze brutálnej vraždy v bratislavskej Petržalke z februára 2005.

slovakia

left justify in out

Jeden zo svedkov podľa svojich slov videl, ako muž robustnej postavy skákal svojej obeti po hlave, druhý zase videl, ako jeho hlavou mlátil o zem.
     

V oboch prípadoch ide pravdepodobne o náhodných svedkov. Prvý išiel náhodou okolo a počul krik, druhý videl bitku z okna paneláka. Obaja potvrdili, že napriek tomu, že sa to stalo večer, miesto bolo osvetlené a mali na neho dobrý výhľad. Incident podľa nich trval päť až desať, respektíve desať minút. Podľa oboch sa bili traja – dvaja mladší a jeden starší muž. Po tom, ako poškodený padol na zem, podľa svedkov utŕžil kopance a tretí starší muž sa do bitky už nezapájal. "Ten človek mu skákal po hlave, to si pamätám dodnes veľmi presne," povedal jeden z utajených svedkov o tom, ako mladší z útočníkov napádal obeť na zemi. Pojednávanie bolo odročené na neurčito, vypovedať by mala ešte jedna utajená svedkyňa. Dnes ju z objektívnych príčin nemohli vypočuť.
     

Z tejto vraždy je obžalovaný Martin J., údajne jej mala predchádzať hádka. Martin J. podľa obžaloby spolu so svojím otcom poškodeného udieral päsťami, kopal ho, búchal mu hlavu o zľadovatenú zem v blízkosti Humenského námestia. Otec obžalovaného medzičasom zomrel. Súčasťou obžaloby pôvodne bolo aj obvinenie z ublíženia na zdraví. Martin J. mal ešte v roku 2003 po hádke napadnúť s rozbitým pohárom istého muža na diskotéke, čím ho pripravil o oko. Tomu predchádzalo obťažovanie priateľky obete. Súd za to v novembri 2010 Martina J. odsúdil na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov a prikázal mu, aby poškodenému zaplatil viac ako 22.000 eur. Podmienečná lehota už však pre Martina J. neplatí. Súd vlani vo februári rozhodol, že aj na neho sa vzťahuje minuloročná prezidentská amnestia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona