Svedok pre AP: Po útokoch v Burundi nájdených 21 mŕtvych

NETKY.SK • 12 December 2015, 11:26 • 2 min
Svedok pre AP: Po útokoch v Burundi nájdených 21 mŕtvych

BUJUMBURA - Dvadsaťjeden tiel zastrelených ľudí napočítal nemenovaný očitý svedok vo štvrti Nyakabiga hlavného mesta východoafrického štátu Burundi po tom, čo podľa tvrdenia vlády podnikla v piatok neidentifikovaná skupina koordinované útoky na tri vojenské základne v inej časti Bujumbury. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Piatkové nepokoje sú pripisované na vrub nespokojnosti s kontroverzným už tretím po sebe nasledujúcim funkčným obdobím prezidenta Pierra Nkurunzizu.


Nyakabiga nebola medzi bujumburskými štvrťami, v ktorých podľa vyhlásenia armády došlo k útokom na jej základne. V piatok uviedol pre štátny rozhlas armádny hovorca plukovník Gaspard Baratuza, že pri tomto bojovom výpade, ktorý na úsvite dňa uskutočnila neidentifikovaná skupina v štvrtiach Ngagara, Musaga a Mujejuru, boli zabití traja vojaci.
Armáda podľa jeho slov usmrtila neskôr 12 útočníkov a ďalších 20 bolo zatknutých - vrátane jedného, ktorý bol zranený a následne hospitalizovaný vo vojenskej nemocnici.


Burundský prezident Nkurunziza zvíťazil v júli v prezidentských voľbách, ktoré však opozícia bojkotovala, pretože nesúhlasí s tým, aby sa - podľa nej protiústavne - uchádzal o tretí päťročný mandát.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies