Svedok potvrdil, že v Moste pri Bratislave strieľal Branislav A.

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 11:20 • 2 min
Svedok potvrdil, že v Moste pri Bratislave strieľal Branislav A.

Svedok potvrdil, že v Moste pri Bratislave strieľal Branislav A. Krimi Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave na konci roku 2004 zastrelil Branislav A.

slovakia

left justify in out

img

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave na konci roku 2004 zastrelil Branislav A. Na pojednávaní Okresného súdu Bratislava I to dnes potvrdil kľúčový svedok prípadu Peter T.

Peter T. na súde vyrozprával okolnosti, ktoré akcii predchádzali, rozdelenie úloh aj priebeh skutku. Tvrdil, že okrem Branislava A. to nikto nechcel robiť, ale báli sa odporovať. Na vraždu mali pripravené zbrane, autá aj plán už deň vopred. Vtedy sa ubytovali v Nitre, aby na druhý deň mohli podľa svedka vyraziť do Mosta pri Bratislave. Do obce prišli na dvoch autách. Prvé šoféroval Nikola P. a kontroloval, či na ceste na miesto akcie nie sú policajné hliadky. Potom obec Most pri Bratislave mal križovať dovtedy, kým nedostane správu o tom, že "robota je hotová" a mal prísť na miesto, kde sa podpáli auto.

V druhom aute bol podľa Petra T. Branislav A., jeho bratranec z druhého kolena Jozef B. a on. Mali pripravené dva samopaly, jeden vzoru 58 a Kalašnikov. Strieľať mal svedok a Branislav A. Ich obeťou mal byť bývalý policajt Juraj Gála, ktorého čakali, kým sa vráti domov z oslavy. Svedok vypovedal, že Branislav A. po celý čas komunikoval s Karolom M., ktorý podľa obžaloby celú vraždu organizoval a podľa Petra T. mu veľmi záležalo, aby Gála nežil, pretože "na neho niečo vedel". Akcia sa začala, keď muži zbadali vozidlo, ktoré Gála používal. Traja muži si nasadili kukly, stiahli okná na autách a vyrazili za ním. Keď sa dostali na jeho úroveň, Branislav A. mal spustiť streľbu, auto havarovalo, Branislav A. mal k nemu priskočiť a spustiť ďalšiu dávku, vypovedal ďalej svedok.

Z miesta mali odísť za obec, kde auto podpálili. Na druhom ich vyzdvihol Nikola P., zničili mobilné telefóny a smerovali do Nitry. Až vtedy im mal Branislav A. povedať, že akcia nevyšla a "zabil nejaké decko". Všetci v aute mlčali. Peter T. vypovedal, že vraždu zorganizoval Branislav A. na objednávku Karola M. Potvrdil, že to nebol jediný pokus zavraždiť Gála. Do akcie vyrazili aj predtým, ale nevyšla. Branislav A. ho chcel zavraždiť aj v Nitre, kde mal Gála herňu, ale s tým vraj nesúhlasilo miestne podsvetie. Peter T. vyzeral pri svojej výpovedi nervózny, triasli sa mu ruky a keď hovoril o zavraždení desaťročného chlapca, vyhŕkli mu z očí slzy. Výsluch svedka je naplánovaný na dva dni, očakáva sa, že obhajcovia a aj Branislav A. mu budú klásť množstvo otázok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies