Svedok na hlavnom pojednávaní v prípade platinových sít opísal priebeh aukcie

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 12:20 • 2 min
Svedok na hlavnom pojednávaní v prípade platinových sít opísal priebeh aukcie

BRATISLAVA – Výsluchom jedného svedka a čítaním listinných dôkazov dnes na Okresnom súde (OS) Bratislava I pokračuje hlavné pojednávanie v prípade tzv. platinových sít.

slovakia

left justify in out

Svedok sa v mene jednej spoločnosti, ktorej presný názov si už nespomínal, zúčastnil elektronickej akcie, prostredníctvom ktorej boli platinové sitá odpredané.

 

Pokyn zúčastniť sa aukcie dostal od majiteľa firmy a takejto akcie sa podľa jeho slov zúčastnil prvýkrát. „Aukcia trvala krátko, možno nejakých desať minút, viem, že to nebolo dlho, ale ja si to už nepamätám,“ vypovedal dnes na súde svedok.

 

Nespomínal si už, na ktorom mieste v aukcii skončili, jeho firma však nezvíťazila. „Viem, že na konci tam bol nejaký problém, že majiteľ chcel, aby som tam dal nejakú vyššiu sumu, ale nedalo sa,“ uviedol ďalej svedok. Iný účastník aukcie v pozícii svedka vypovedal o jej priebehu ešte minulý rok.

 

"Po zahájení dražby sa postupne prihadzovala suma za ponúkaný tovar. Dražba bola časovo limitovaná a pred uplynutím času bola moja ponuka vo výške 660.000 eur uvádzaná ako najvyššia. Chcel som ešte pre istotu prihodiť pár tisíc, ale stránka nereagovala. Bol som spokojný s tým, že dražbu som vyhral," vypovedal svedok na súde minulý rok v apríli.

 

Podľa jeho slov však krátky časový úsek po ukončení dražby stránka zrazu "ožila" a víťazná ponuka bola za 667.000 eur, pričom nebola jeho.

 

V prípade možného podhodnoteného predaja tzv. platinových sít Správou štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR prokurátor obžaloval bývalých nominantov SDKÚ v SŠHR – bývalého vedúceho úradníka rezerv Jána K., vedúceho služobného úradu rezerv Juraja L. a znalca Ondreja B. Trojica mužov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom, v prípade znalca aj z prečinu nepravdivého znaleckého posudku, tlmočníckeho úkonu a prekladateľského úkonu.

 

Podľa prokurátora obvinení vo svojom postavení konali v rozpore so záujmami štátu pri hospodárnom a účelnom nakladaní s jeho majetkom. Pri predaji platiny pod cenu štát podľa obžaloby prišiel o viac ako 2,2 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona