Svedkyňa vraždy Borisa Nemcova odcestovala na Ukrajinu

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 08:10 • 2 min
Svedkyňa vraždy Borisa Nemcova odcestovala na Ukrajinu

MOSKVA - Ukrajinská modelka Anna Durycká, hlavná svedkyňa vraždy opozičného ruského politika Borisa Nemcova, odcestovala z Moskvy do Kyjeva. Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

"Anna Durycká práve odletela do Kyjeva," uviedol na Twitteri hovorca ukrajinského rezortu diplomacie.

Durycká v pondelok pre nezávislý televízny kanál Dožď povedala, že nevidela vraha, ktorý Nemcova zastrelil v piatok večer, keď spolu išli po moste neďaleko Kremľa.

 

"Necítim sa dobre... nikoho som nevidela. Neviem, odkiaľ prišiel, stál mi za chrbtom," povedala Durycká o vrahovi alebo vrahoch populárneho opozičného politika. Durycká ďalej uviedla, že je od Nemcovovej vraždy pod neustálym dohľadom a pravdepodobne sa nebude môcť zúčastniť ani na jeho pohrebe, ktorý je naplánovaný na dnes. Jediné, čo si podľa vlastných slov želá, je vrátiť sa za matkou na Ukrajinu.

 

"Mám absolútne právo opustiť územie Ruskej Federácie. Nie som podozrivá. Som svedkyňa, ktorá poskytla svedeckú výpoveď, a urobila som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som pomohla pri vyšetrovaní," povedala Durycká.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies