Svedkovia v procese so salafistom Lauom opäť odmietli vypovedať

NETKY.SK • 26 Október 2016, 17:45 • 2 min
Svedkovia v procese so salafistom Lauom opäť odmietli vypovedať

DÜSSELDORF - Všetci predvolaní svedkovia dnes v procese so známym salafistom Svenom Lauom, ktorý sa koná na Vrchnom krajinskom súde v Düsseldorfe v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, odmietli vypovedať.

slovakia

left justify in out

Platí to tak o niekdajšej Lauovej manželke, ako aj o jej bývalom druhovi odsúdenom medzičasom za teroristické aktivity v radoch tzv. Islamského štátu. Podobne sa všetci predvolaní svedkovia zachovali už počas prvého rokovacieho dňa procesu.

 

Sven Lau je obvinený, že podporoval islamistickú teroristickú milíciu Džamwa, ktorá sa neskôr zlúčila s Islamským štátom. Lau strávil deväť mesiacov pred otvorením procesu 6. septembra vo vyšetrovacej väzbe a v prípade potvrdenia viny súdom mu hrozí celkový trest do 15 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Salafistov právny zástupca Mutlu Günal však označil obžalobu za právne neudržateľnú. Generálny prokurátor podľa jeho slov dôveruje ako svedkovi "notorickému klamárovi a bláznovi". Samotný obžalovaný sa k obvineniam nevyjadrí, oznámil jeho advokát.

 

Sven Lau je známy aj ako iniciátor samozvanej "polície" v uliciach nemeckého mesta Wuppertal, ktorá sa tam objavila v septembri 2014 a mala dohliadať na mravnosť a dodržiavanie zásad islamského práva šaría. Za túto kauzu sa však bude zodpovedať v inom konaní. Proces v Düsseldorfe je zatiaľ naplánovaný do 18. januára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies