Švédka, ktorá údajne smerovala do Sýrie, zostane v rakúskom väzení, vlasť o ňu nepožiadala

NETKY.SK • 18 December 2015, 09:53 • 2 min
Švédka, ktorá údajne smerovala do Sýrie, zostane v rakúskom väzení, vlasť o ňu nepožiadala

VIEDEŇ - Sedemnásťročná Švédka, ktorú 5. decembra zatkli na viedenskej železničnej stanici Westbahnhof pre podozrenie, že chce odísť do Sýrie a vstúpiť do radov džihádistickej organizácie Islamský štát (IS), s definitívnou platnosťou nebude vydaná do svojej domovskej krajiny. Tá totiž nepožiadala o jej vydanie, uviedla dnes švédska agentúra TT.

slovakia

left justify in out

Podľa nej švédska justícia takúto žiadosť ani nemôže podať, pretože samotné členstvo v teroristickej organizácii alebo jej podpora, za čo je vyšetrovaná v Rakúsku, vo Švédsku nenaplnilo skutkovú podstatu trestného činu.


Zatiaľ stále nie je známe, či sa Švédka v Rakúsku postaví pred súd. Keďže nebude vydaná do Švédska, premiestnili ju z vydávacej do vyšetrovacej väzby, kde ju už navštívila jej matka. V Linköpingu, rodnom meste dievčaťa, sa jej rodina a sociálne úrady naďalej pokúšajú dosiahnuť jej návrat do Švédska. To však bude možné len vtedy, ak ju v Rakúsku prepustia z väzby a bude sa chcieť dobrovoľne vrátiť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies