Švédi zadržali 5 migrantov, prišli z Dánska pešo cez Öresundský most

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 14:26 • 2 min
Švédi zadržali 5 migrantov, prišli z Dánska pešo cez Öresundský most

ŠTOKHOLM - Piati mladí muži ako vôbec prví migranti dorazili do Švédska pešo z Dánska, keď prešli cez most a tunel naprieč úžinou Öresund.

slovakia

left justify in out

Hovorca kodanskej polície Steen Larsen povedal, že skupinku zadržali 12. mája na švédskej strane a odovzdali ju imigračným orgánom. Dánska strana nevedela určiť, akej národnosti boli zadržaní muži a švédske imigračné orgány sa odmietli k prípadu vyjadriť.

 

Hovorkyňa správy Öresundského mosta Sanna Holmqvistová dnes povedala, že pracovníci informovali príslušné orgány hneď po tom, ako migrantov spozorovali prostredníctvom bezpečnostných kamier.

 

Dánom sa ich nepodarilo lokalizovať, a tak ich zadržali až o päť hodín neskôr Švédi. Holmqvistová doplnila, že zadržaní migranti sú stále vo väzbe.

 

Dánsko i Švédsko sprísnili od januára pohraničné kontroly po tom, ako sa mnohí žiadatelia o azyl pokúšali prejsť cez hranice pešo. Všetci riskujú pokuty za to, že kráčajú cez most po železničnej trati.

 

Závesný most a tunel cez prieliv Öresund tvoria diaľničné a železničné spojenie dánskej metropoly Kodaň so švédskym mestom Malmö. Öresundský most je dlhý vyše 7800 metrov, a je tak najdlhším kombinovaným mostom v Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona