Švédi si pred zápasom proti Slovákom uctia mŕtveho krajana Harbuziho

NETKY.SK • 15 Október 2018, 15:53 • 2 min
Švédi si pred zápasom proti Slovákom uctia mŕtveho krajana Harbuziho

ŠTOKHOLM - Nedávno v zápase Ligy národov proti Rusku v Kaliningrade (0:0) sa Jimmy Durmaz na trávnik nedostal. Skúsený švédsky futbalový krídelník však verí, že v utorok v príprave proti Slovákom v Štokholme si už zahrá.

slovakia

left justify in out

"Treba zostať čerstvý a pripravený. Ak sa nič nepredvídané nestane, mohlo by to vyjsť," povedal Jimmy Durmaz v rozhovore pre TV4.

Švédi sú štvrťfinalisti tohtoročných majstrovstiev sveta v Rusku a z dvoch zápasov Ligy národov uhrali 1 bod, kým Slováci zatiaľ nebodovali. V štokholmskej štvrti Solna to bude v utorok od 20.45 h síce len prípravný zápas, ale pôjde aj o prestíž a šancu pre hráčov, ktorí pravidelne nenastupujú na reprezentačnej úrovni. Práve tento prípad je aj 29-ročný člen francúzskeho FC Toulouse Durmaz. "Ak dostanem šancu, chcem byť prospešný v ofenzíve. V defenzíve sme dobrí, ale práve ofenzívnou hrou sa potrebujeme viac presadzovať. V tréningu tomu venujeme veľa priestoru," pokračoval Durmaz.

Futbalista sýrsko-libanonského pôvodu upozornil aj na to, že stretnutiu proti Slovákom bude predchádzať pietna spomienka na iného švédskeho futbalistu Labinota Harbuziho, ktorý pred štyrmi dňami zomrel na zástavu srdca. Mal 32 rokov. Harbuzi bol kedysi Durmazovým spoluhráčom v Malmö FF, naposledy hrával v roku 2016 v malajzijskom tíme Melaka United a získal s ním majstrovský titul. Harbuzi bol v minulosti reprezentantom Švédska v mládežníckych kategóriách.

 

"Niečo pietne sa pred zápasom udeje, nevieme presne, čo to bude. Labinot je človek, ktorému chcem prejaviť úctu. Bola to skvelá osobnosť, on rád pomohol aj vtedy, keď vás nepoznal. Výborne sa mi s ním hralo," uviedol Durmaz na webe fotbollskanalen.se.

Vo švédskej nominácii proti Slovákom sa dodatočne objavil obranca gréckeho pôvodu Sotirios Papagiannopoulos. Stopér dánskeho tímu FC Kodaň verí, že v utorok večer nezostane len na lavičke náhradníkov. "Mám dostatočnú kvalitu na to, aby som sa objavil v reprezentácii. Verím, že to budem môcť aj ukázať na ihrisku. Som hrdý, že môžem reprezentovať," uviedol Papagiannopoulos.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona