Švédi prehrali s Belgičanmi: V osemfinále sa stretnú s Maďarmi

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 07:30 • 2 min
Švédi prehrali s Belgičanmi: V osemfinále sa stretnú s Maďarmi

NICE - Belgickí futbaloví reprezentanti zvíťazili v záverečnom vystúpení v E-skupine na EURO 2016 nad Švédskom 1:0 a z druhého miesta postúpili do osemfinále.

slovakia

left justify in out

V ňom v nedeľu o 21.00 v Toulouse narazia na Maďarsko - nečakaného víťaza F-skupiny. Pre Švédov sa šampionát skončil. Kanonier Zlatan Ibrahimovič vyhlásil, že duel v Nice bol jeho posledný v národnom tíme.

 

E-skupina, 3. kolo:

Švédsko - Belgicko 0:1 (0:0)

Gól: 84. Nainggolan, rozhodovali: Brych – Borsch, Lupp (všetci Nem.), ŽK: Ekdal, E. Johansson - Meunier, Witzel, 33.000 divákov

zostavy:

Švédsko: Isaksson – Lindelöf, E. Johansson, Granqvist, M. Olsson – Seb. Larsson (70. Durmaz), Ekdal, Källström, Forsberg (82. Zengin) – Berg (63, Guidetti), Ibrahimovič

Belgicko: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Ferreira-Carrasco (71. Mertens), De Bruyne, Hazard (90+3. Origi) – Lukaku (87. Benteke)

 

 

 

Švédi nastúpili s imperatívom zvíťaziť a v piatej minúte mohli ísť do vedenia. Berg však po štandardke Källströma stroskotal na Curtoisovi. Pre "Tre Kronor" to bola vôbec prvá strela na bránku v priebehu celého šampionátu. Belgičania postupne prevzali iniciatívu, pokusy Witzela však mierili nad. Švédom rovnako v úvodných dvoch súbojoch chýbala kreativita v strede poľa. Severania to skúšali dlhými nakopávanými loptami, no kanoniera Ibrahimoviča belgická obrana pozorne strážila. V 27. minúte sa "Ibra" po prihrávke Berga dokázal uvoľniť, no jeho strela tesne minula bránku. Belgičania v závere prvého polčasu pohrozili hlavičkou Meuniera.

 

Úvod druhého dejstva patril Švédom, hlavička Ibrahimoviča však minula cieľ a s nedôraznou strelou Ekdala si poradil Courtois. Belgičania sa príliš nehrnuli dopredu, keďže remíza im stačila na druhú priečku v skupine. Skúšali to najmä prihrávkami do šírky a aj keď sa z času na čas predviedli krídelnú akciu, nedostali sa k zakončeniu. Švédsky kouč Erik Hamren v snahe oživiť hru poslal namiesto Berga na trávnik dravého Guidettiho. V útoku však boli jeho zverenci naďalej bezzubí. Sterilne pôsobili aj Belgičania a nič na tom nezmenila ani strela de Bruynea, ktorú zlikvidoval Isaksson. Zmenu skóre nepriniesol ani nájazd Lukakua či pokus striedajúceho Mertensa. Švédi v záverečnej dvadsaťminútovke vystupňovali tlak. Pri priamom kope Ibrahimoviča však dobre zasiahol Courtois, po hlavičke Granlunda na bránkovej čiare odvrátil de Bruyne a tak prišiel trest. V 84. minúte sa dostal k lopte Nainggolan a prudkou strelou s prispením teču Zengina rozhodol o osude zápasu.

 

Hlasy po zápase (zdroj dpa a AP):

Radja Nainggolan, strelec víťazného gólu Belgicka: "Bol to pre nás ťažký zápas a na víťazstvo sme sa veľa nadreli. Švédi museli trochu riskovať, my sme dobre bránili a spoliehali sa na rýchle kontry."

 

Eden Hazard, Hráč zápasu podľa UEFA: "Maďarov v osemfinále nemôžeme podceniť, majú solídny tím, no do zápasu v Toulouse pôjdeme s cieľom zvíťaziť. Herne to nie je ešte optimálne, verím však, že sa postupne budeme zlepšovať."

 

Zlatan Ibrahimovič, útočník Švédska: "Po vypadnutí v skupine cítim sklamanie, no zároveň som hrdý na to, že som mohol reprezentovať Švédsko na ME. Toto bol môj posledný zápas za národný tím, na pôsobenie v reprezentácii mi zostane mnoho krásnych spomienok."

 

Konečná tabuľka E-skupiny:

1. Taliansko 3 2 0 1 3:1 6*

2. Belgicko 3 2 0 1 4:2 6*

3. Írsko 3 1 1 1 2:4 4*

4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1

 

*- postup do osemfinále

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona