Švédi pôjdu na MS 2016 bez súrodencov Sedinovcov, potrebujú si oddýchnuť

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 15:30 • 2 min
Švédi pôjdu na MS 2016 bez súrodencov Sedinovcov, potrebujú si oddýchnuť

ŠTOKHOLM - Bez bratov Henrika a Daniela Sedinovcov sa musí tréner švédskej hokejovej reprezentácie Pär Maarts zaobísť pri skladaní mužstva na májové majstrovstvá sveta v Rusku.

slovakia

left justify in out

Dvojičky totiž odmietli nastúpiť za svoju krajinu na svetovom šampionáte napriek tomu, že sa ich klub Vancouver Canucks neprebojoval v zámorskej NHL do play-off.

 

"Potrebujeme si po náročnej sezóne poriadne oddýchnuť," povedal Daniel Sedin pre denník Expressen. Henrik s Danielom budú Švédsko reprezentovať na septembrovom Svetovom pohári v Toronte. Sedinovci naposledy štartovali na MS v máji 2013, výberu "troch koruniek" vtedy pomohli k zisku zlatých medailí. Obaja majú na svojom konte aj dvakrát bronz z MS 1999 a 2001, olympijské zlato z Turína 2006 či striebro zo Soči 2014.


Na MS 2016 v Rusku sa Švédi predstavia v základnej A-skupine v Moskve, ich súpermi budú postupne Lotyši, Dáni, Česi, Kazachovia, Nóri, Švajčiari a Rusi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona