Švédi otočili proti Čechom, ale tréner ich nechválil

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 12:18 • 2 min
Švédi otočili proti Čechom, ale tréner ich nechválil

MINSK - Švédski hokejisti prehrávali s Čechmi v 32. min súboja A-skupiny na MS v Minsku po góle Martina Zaťoviča 1:3, ale napokon otočili výsledok vo svoj prospech.

slovakia

left justify in out

Vďaka dvom presilovkovým gólom vyrovnali "Tre kronor" na 3:3 a v rozhodujúcich samostatných nájazdoch dokonal severský obrat na 4:3 Joakim Lindström. "Hráči súpera nám svojou hrou dali najavo, aby sme ten zápas predčasne ´zabalili´, ale my sme nechceli. Zomkli sme sa, začali hrať lepšie a našli spôsob, ako zvíťaziť. Je to pre nás veľké víťazstvo," uviedol Joakim Lindström pre oficiálny server MS.

 

Švédske góly strieľali proti Čechom iba útočníci majstrovského tímu AIK Skelleftea (vo finále prevalcovala Färjestad 4:0 na zápasy) Joakim Lindström a Oscar Möller. Zatiaľ čo strelec tretieho a štvrtého gólu Lindström rozhodol o triumfe zverencov Pära Maartsa, autor úvodných dvoch zásahov Möller sa stal švédskym mužom zápasu. Obaja si pripísali aj po jednej asistencii. "Som rád, že moja forma ide hore. Snažím sa podávať čo najlepšie výkony aj na majstrovstvách sveta, lebo sa chcem vrátiť do NHL. To je môj hlavný cieľ," cituje 25-ročného Möllera, ktorý odohral počas dvoch sezón v zámorí niekoľko zápasov aj v drese Los Angeles Kings, denník Aftonbladet. 

 

Tréner Švédov Pär Maarts len málokedy dáva najavo pozitívne emócie. Po skvelom obrate proti Čechom veľmi nechválil svojich zverencov za výkon. "Myslím si, že vieme hrať ešte o dosť lepšie. Toto nebol ani zďaleka dobrý výkon, boli v ňom výkyvy a viacerí hráči majú od stabilnej formy ešte poriadne ďaleko. Samozrejme, otočiť zápas sa cení. Verím, že to pomôže viacerým hokejistom z tohto výberu k ich zlepšeniu. Šampionát sa len rozbieha," povedal Maarts pre švédske médiá. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona