Švédi na MS bez Sedinovcov aj Landeskoga

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 10:43 • 2 min
Švédi na MS bez Sedinovcov aj Landeskoga

ŠTOKHOLM - Švédsku hokejovú reprezentáciu na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku (1. – 17. 5.) neposilnia bratia Daniel a Henrik Sedinovci. Útočné dvojičky z tímu NHL Vancouver Canucks dajú po skončení klubovej sezóny prednosť doliečeniu zranení.

slovakia

left justify in out

"Naša odpoveď na reprezentačnú pozvánku je negatívna. Tréner Pär Maarts už o tom vie,“ napísal Daniel Sedin v textovej správe pre Aftonbladet. Sedinovci zatiaľ naposledy reprezentovali na majstrovstvách sveta v roku 2013, kde sa Švédi v domácej Globen Arene v Štokholme aj ich zásluhou stali šampiónmi.

 

Tréner výberu "troch koruniek" Pär Maarts bude musieť oželieť aj účasť ďalšieho elitného útočníka z NHL Gabriela Landeskoga. Kapitán Colorada absolvoval operačný zákrok so zápästím a teraz musí rehabilitovať. Jeho návrat na ľad sa spája až so septembrovým prípravným kempom pred novou sezónou NHL.

 

Švédi majú momentálne v tíme pre MS 2015 desať hráčov z NHL a záujem o ďalšiu dvojicu útočníkov, ktorí už so svojimi klubmi vypadli z bojov o Stanleyho pohár. Ide o Patrica Hörnqvista z Pittsburghu a Filipa Forsberga z Nashvillu. Do úvahy prichádza aj účasť obrancov Mattiasa Ekholma (Nashville) a Alexandra Edlera, či brankára Eddieho Läcka (obaja Vancouver).

 

"Mám veľký záujem zahrať si na majstrovstvách sveta. Ak prejdem zdravotnou prehliadkou, prídem. Nájsť motiváciu je jednoduché. Je to vždy veľká česť hrať za Švédsko,“ povedal Hörnqvist pre Radiosporten.
Švédsko bude hrať na MS v základnej A-skupine v Prahe, šampionát začne 1. mája súbojom s Českom od 20.15 h.

Aktuálna nominácia Švédska na MS 2015 v Česku:
Brankári:
Markus Svensson (Skelleftea), Jhonas Enroth (Dallas/NHL), Anders Nilsson (Kazaň/KHL)
Obrancovia: Oliver Ekman-Larsson (Phoenix/NHL), Oscar Klefbom (Edmonton/NHL), John Klingberg (Dallas/NHL), Staffan Kronwall (Jaroslavľ/KHL), Johan Fransson (Rapperswil-Jona/Švaj.), Daniel Rahimi (Linköping/Švéd.), Jonas Ahnelöv (MODO/Švéd.)
útočníci: Joakim Lindström (Toronto/NHL), Simon Hjalmarsson (CSKA Moskva/KHL), Anton Lander (Edmonton/NHL), Mattias Sjögren (Linköping), Jacob Josefson (New Jersey/NHL), Elias Lindholm, Victor Rask (obaja Carolina/NHL), Joel Lundqvist (Frölunda), Martin Johansson (Örebro), Nicklas Danielsson (Rapperswil-Jona/Švaj.), Jimmie Ericsson (Petrohrad/KHL), Loui Eriksson (Boston/NHL), Oscar Möller (Kazaň/KHL), Andreas Thuresson (Čerepovec/KHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies