Švédi donominovali Ekholma, Krügera a Hörnqvista

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 18:29 • 2 min
Švédi donominovali Ekholma, Krügera a Hörnqvista

TORONTO - V sedmičke donominovaných švédskych hokejistov pre Svetový pohár v kanadskom Toronte (17. 9. - 1. 10.) figuruje brankár Buffala Sabres Robin Lehner, obranca Nashvillu Predators Mattias Ekholm a kvinteto útočníkov Carl Hagelin a Patric Hörnqvist (Pittsburgh Penguins), Marcus Krüger (Chicago Blackhawks), Jakob Silfverberg (Anaheim Ducks) a Carl Söderberg (Colorado Avalanche).

slovakia

left justify in out

Trénerovi Rikardovi Grönborgovi budú k dispozícii výlučne hráči zo zámorskej NHL. V útoku nechýba približne polovica členov strieborného tímu z OH 2014 v Soči či majstri sveta z roku 2013 zo Štokholmu - Daniel a Henrik Sedinovci (Vancouver), Nicklas Bäckström (Washington), Henrik Zetterberg (Detroit), Gabriel Landeskog (Colorado) či Loui Eriksson (Boston). Obranca Nicklas Kronwall a útočník Henrik Zetterberg sú dokonca členmi honosného Triple Gold Clubu, kde figurujú iba víťazi Stanleyho pohára, zimných olympijských hier aj majstrovstiev.


Svetový pohár sa bude hrať v dňoch 17. 9. - 1. 10. v hale Air Canada Centre v Toronte na úzkom klzisku podľa pravidiel NHL. Súpermi Švédov v B-skupine budú Rusi, Fíni a výber Severnej Ameriky do 23 rokov. V A-skupine budú hrať Kanaďania, Američania, Česi a výber Európy zrejme aj s piatimi Slovákmi v zostave.

Konečná 23-členná nominácia Švédska na Svetový pohár 2016:


brankári: Henrik Lundqvist (NY Rangers), Jacob Markström (Vancouver), Robin Lehner (Buffalo Sabres)


obrancovia: Erik Karlsson (Ottawa), Nicklas Kronwall (Detroit), Victor Hedman, Anton Straalman (obaja Tampa Bay), Nicklas Hjalmarsson (Chicago), Oliver Ekman-Larsson (Arizona), Mattias Ekholm (Nashville Predators)


útočníci: Daniel Sedin, Henrik Sedin (obaja Vancouver), Nicklas Bäckström (Washington), Henrik Zetterberg (Detroit), Loui Eriksson (Boston), Gabriel Landeskog (Colorado), Alexander Steen (St. Louis), Filip Forsberg (Nashville), Carl Hagelin, Patric Hörnqvist (Pittsburgh Penguins), Marcus Krüger (Chicago Blackhawks), Jakob Silfverberg (Anaheim Ducks), Carl Söderberg (Colorado Avalanche)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies