Švédi budú musieť dlhšie pracovať, aby mali peniaze na migrantov

NETKY.SK • 22 December 2017, 07:30 • 2 min
Švédi budú musieť dlhšie pracovať, aby mali peniaze na migrantov

Report Švédskej asociácie miestnych úradov regiónov (SKL) tvrdí, že sociálne výdavky krajiny sú príliš vysoké. Podľa reportu je to kvôli nárastu populácie v krajine, ktorý bol zapríčinený masívnym prílevom migrantov s vysokou pôrodnosťou.

slovakia

left justify in out

Hlavná ekonómka SKL Annika Wallenskog, hovorí: "Od roku 2018 očakávame, že náklady na sociálnu starostlivosť porastú rýchlejšie, než výnosy z daní."

 

Šesť strán z ôsmich v parlamente odsúhlasilo, že vek odchodu do dôchodku bude v roku 2026 zvýšený zo 61 na 64 rokov. Cieľom je znížiť výdavky na penzie a udržať starých ľudí dlhšie na pracovnom trhu.

 

Švédsko si ťažko nechá vysvetliť, že lepším riešením by boli deportácie z veľkej časti ilegálnych a zvyčajne nezamestnaných imigrantov, píše server Stredoevropan.cz. Len v roku 2015 prišlo do krajiny 156-tisíc žiadateľov o azyl. 

 

Ministerka financií Magdalena Andersson už predtým vyhlásila, že Švédsko má s migráciou veľké problémy. Dôvodom je zlá integrácia migrantov. Vo Švédsku je totiž získanie práce spojené s určitým vzdelaním a väčšina príchodzích žiadne nemá. Je preto nemožné pre nich získať kvalifikovanú prácu a zostávajú na podpore. 

 

Článok v National Economics dokonca tvrdí, že Švédi zámerne skrývajú skutočné náklady migrácie, Tie by sa za rok 2017 mohli pohybovať až do výšky 18,7 miliardy dolárov, teda asi 58 490 dolárov na jedného utečenca ročne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies