Švéd, ktorého uniesla al-Káida v novembri 2011, je na slobode

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 17:24 • 2 min
Švéd, ktorého uniesla al-Káida v novembri 2011, je na slobode

ŠTOKHOLM - Švéd Johan Gustafsson, ktorého uniesli členovia severoafrickej odnože teroristickej siete al-Káida pred viac ako piatimi rokmi, je opäť na slobode a bude sa môcť vrátiť do vlasti.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes švédska ministerka zahraničných vecí Margot Wallströmová, ktorá zdôraznila, že švédske orgány, ako aj orgány iných krajín urobili veľa pre prepustenie muža uneseného v Timbuktu v novembri 2011.

 

O osude spoločne s Gustafssonom uneseného Stephena Malcolma McGowana z Juhoafrickej republiky sa šéfka švédskej diplomacie nezmienila. Tretieho muža, ktorého zajali vtedy členovia al-Káidy v islamskom Maghrebe, Sjaaka Rijkeho z Holandska vyslobodili francúzski vojaci v roku 2015.

 

Spomínaná teroristická organizácia zadržiava ešte ďalších rukojemníkov, za oslobodenie ktorých požaduje okrem iného prepustenie svojich bojovníkov spoza mreží.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies