Švecová: Nové zloženie Súdnej rady začne novú kapitolu slovenskej justície

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 13:58 • 2 min
Švecová: Nové zloženie Súdnej rady začne novú kapitolu slovenskej justície

BRATISLAVA – V dnešných voľbách ôsmich členov Súdnej rady SR využila svoje volebné právo aj predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová. Domnieva sa, že ide o dôležité voľby, ktoré môžu otvoriť novú kapitolu v slovenskej justícii.

slovakia

left justify in out

O tom, že Švecová využila ako sudkyňa NS svoje volebné právo a uskutočnenou voľbou sa podieľala na kreovaní významného orgánu sudcovskej samosprávy, informoval hovorca súdu Boris Urbančík.

 

"Podľa predsedníčky Najvyššieho súdu ide o veľmi dôležité voľby, pričom verí, že nové zloženie Súdnej rady SR môže začať novú kapitolu v slovenskej justícii," tlmočil.

 

Zhruba 1200 slovenských sudcov si svojich zástupcov v Súdnej rade vyberá spomedzi 17 kandidátov, medzi ktorými je aj päť sudcov Najvyššieho súdu SR - Miroslav Gavalec, Daniel Hudák, Peter Paluda, Lenka Praženková a Ján Šikuta. Jeden z desiatich volebných obvodov je na Najvyššom súde, kde jeho sudcovia hlasujú od 9.00 do 19.00 h. Celkové výsledky volieb vyhlási v stredu (24.5.) predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies