Švarný: Všetci chceme zabudnúť na predchádzajúcu sezónu

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 12:40 • 2 min
Švarný: Všetci chceme zabudnúť na predchádzajúcu sezónu

BRATISLAVA - Hokejový obranca Ivan Švarný sa definitívne vracia do Slovana Bratislava.

slovakia

left justify in out

Z klubu odišiel po sezóne 2012/2013, rok strávil v Medveščaku Záhreb a predchádzajúci ročník v Diname Minsk. V Bielorusku po vzájomnej dohode predčasne ukončil doterajší kontrakt a po krátkom čakaní mieri do Slovana. "Už je to podpísané, spečatili sme to v pondelok popoludní," referoval 30-ročný rodák z Nitry po utorkovom tréningu a pokračoval: "Pokiaľ Slovan nemal istotu štartu v KHL, debaty boli len predbežné. Po definitíve to bolo jednoduchšie."

 

Ivan Švarný nastúpil v predchádzajúcej sezóne nadnárodnej súťaže na 24 zápasov, mal v nich bilanciu 0+1. S bratislavským mužstvom získal v sezóne 2011/2012 domáci titul. Slovensko reprezentoval na troch seniorských svetových šampionátoch (2009, 2013 a 2014). Finančných ťažkostí, ktoré mal Slovan v ostatnom ročníku, sa neobáva. "Je to nová sezóna, pre mňa aj pre Slovan. Všetci chcú zabudnúť na uplynulý ročník po každej stránke. Sme plní očakávania a veríme, že tu bude všetko fungovať," poznamenal skúsený bek, ktorý sa doteraz pripravoval individuálne doma v Nitre. "Všetko prebehlo rovnako ako v predchádzajúcich desiatich sezónach. Tréningy boli dosť tvrdé a myslím si, že som pripravený," pokračoval. 

 

Dočasný domov našli hokejisti Slovana v bratislavskom Lamači na miestnom útulnom štadióniku, keďže na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu ešte nie je k dispozícii ľadová plocha. "Niekto chodí na sústredenia do iných miest, my sme šli len pár kilometrov od domovskej haly. Má to však nádych toho, že sme niekde inde," poznamenal s úsmevom Ivan Švarný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies