Švarný chce dobrú sezónu zakončiť účasťou na MS

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 15:30 • 2 min
Švarný chce dobrú sezónu zakončiť účasťou na MS

BANSKÁ BYSTRICA - Už tri týždne má po sezóne hokejový obranca Ivan Švarný, ale verí, že len po tej klubovej.

slovakia

left justify in out

Skúsený 29-ročný zadák Medveščaku Záhreb prišiel na zraz reprezentantov s jasným cieľom - vybojovať si nomináciu na májový svetový šampionát v Bielorusku. "Šanca dostať sa tam je taká ako každý rok. Treba predviesť v príprave maximum. To je jediná možnosť, ako zabojovať o majstrovstvá," uviedol Švarný.

 

Obranca s defenzívnym poňatím hry (produktivita v tomto súťažnom ročníku 2+5) sám vraví, že má za sebou v Záhrebe dobrú sezónu. Do tímu chorvátskeho nováčika Kontinentálneho hokejovej ligy sa síce dostal až na druhý pokus, ale potom sa chytil a môže konštatovať spokojnosť. "Postúpili sme do play-off, vyššie ako do prvého kola sme sa už nedostali, ale ja som spokojný. Odohral som všetky zápasy v sezóne až na jeden, ktorý som vynechal pre zranenie lakťa. Na ľade som strávil veľa času. Ďakujem trénerom, že mi dali šancu, aj keď po vydarenom kempe najprv zobrali Kanaďana. Celú sezónu som hral stabilne a budem sa to snažiť preniesť aj do reprezentácie," povedal Švarný. 

 

Záhreb sa z futbalového a hádzanárskeho mesta stal aj hokejovým. Z 28 účastníkov KHL nebolo veľa štadiónov s lepšou domácou atmosférou než tou, ktorá panovala v Záhrebe. "Ľudia si v Záhrebe rýchlo zvykli na veľký hokej. Fandili za každého stavu, nám sa darilo a všetko bolo v poriadku. Až v play-off sme stroskotali na tíme Lev Praha, ktorý je veľmi silný," zhodnotil Švarný. Svoju hokejovú budúcnosť zatiaľ nevie naisto spojiť s chorvátskou metropolou. "Budem reagovať na ponuky, ktoré prídu, ale nebudem sa brániť ani pokračovaniu v Záhrebe. Tento klub má budúcnosť, veď niektorých hráčov podpísali na dva aj tri roky," zakončil optimisticky Švarný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies