Švajčiarsky výrobca luxusných hodniek Hublot predstavil nový model dostupný len za Bitcoiny

NETKY.SK • 30 September 2018, 14:00 • 2 min
Švajčiarsky výrobca luxusných hodniek Hublot predstavil nový model dostupný len za Bitcoiny

NYON – Švajčiarsky výrobca luxusných hodiniek Hublot predstavil svoj najnovší model Big Bang Blockchain na počesť nadchádzajúceho 10.výročia vzniku kryptomeny Bitcoin (BTC).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia spoločnosti Hublot budú hodinky vyrobené v limitovanej edícii 210 kusov a kúpiť si ich budete môcť jedine za Bitcoiny. Počet vyrobených kusov symbolizuje skutočnosť, že zásoba Bitcoinov neprekročí 21 miliónov.

 

Na podporu predaja nového modelu Hublot uzavrel spoluprácu s firmou Octagon Strategy Limited (OSL), ktorá je významným ázijským maklérom v oblasti digitálnych aktív.

 

img

 

Ak si chcete kúpiť hodinky Big Bang Blockchain, tak sa najprv musíte zaregistrovať na špeciálnej webovej stránke. Spoločnosť OSL následne skontroluje vašu registráciu a e-mailom vám pošle platobné údaje. Nový model hodiniek Hublot budú doručené majiteľom začiatkom roka 2019.

 

Luxusná švajčiarska značka tiež vzdala hold technológii blockchain, ktorú nazvala revolúciou vo finančnom systéme. Hublot sa vyjadril aj k dôležitosti decentralizácie.

 

"Blockchain vytvára nový internet, keďže táto technológia umožňuje šíriť informácie bez potreby sprostredkovateľa. Vďaka svojej originalite sa z tejto technológie stáva jeden z najsilnejších a najrýchlejšie sa rozvíjajúcich obchodných nástrojov súčasnosti, nehovoriac o neobmedzených možnostiach využitia v rôznych aspektoch obchodu a priemyslu."

 

img

 

Bitcoin sa pôvodne objavil už v roku 2008, keď vrcholila celosvetová finančná kríza. Whitepaper tejto kryptomeny bol vytvorený tajomným Satoshim Nakamotom. Doteraz nie je známe, či sa za týmto pseudonymom skrýva jednotlivec alebo skupina.

 

Dokument nazvaný ako "Bitcoin: Peer-to-Peer elektronický hotovostný systém", bol uverejnený na webovej stránke bitcoin.org dňa 31. októbra 2008. Práve tento dátum sa vo všeobecnosti považuje za počiatok tejto kryptomeny, aj keď prvý Bitcoin bol vyťažený až 3.januára 2009.

 

img

 

V priebehu takmer desiatich rokov svojej existencie bol Bitcoin vyhlásený za mŕtvu menu už viac ako 300-krát. Bitcoin je však stále najväčšou kryptomenou na svete a darí sa jej celkom dobre. Aktuálne sa obchoduje na úrovni 6.628 USD a jeho kapitalizácie je vo výške takmer 115 miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona