Švajčiarsky pilot preletel na prievidzskom lietadle viac ako 70-tisíc km

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 12:59 • 2 min
Švajčiarsky pilot preletel na prievidzskom lietadle viac ako 70-tisíc km

PRIEVIDZA - Viac ako 70.000 km preletel na lietadle vyrobenom v Prievidzi švajčiarsky pilot Eric Guilloud. Let absolvoval za sedem mesiacov, pričom pri svojej ceste cez polovicu Zeme navštívil niekoľko desiatok miest.

slovakia

left justify in out

"Dôvod, prečo som sa rozhodol absolvovať takú dlhú cestu bol, že som cestoval veľa po Európe a tá bola pre mňa príliš malá. Preto som sa rozhodol, že musím ísť ďalej, až za Áziu," podotkol. Podľa jeho slov ho inšpiroval aj jeho doktor, ktorý so svojím dieťaťom pred 45 rokmi preletel zo Švajčiarska na Nový Zéland. "Vysvetlil mi, že sa pri svojom výlete cítil fantasticky, tak som si povedal, prečo to nezopakovať. Začal som študovať cestu a rozmýšľal som nad tým, prečo skončiť na Novom Zélande, prečo nejsť ďalej. Preto som sa rozhodol, že navštívim ešte Fidži, Tahiti, ostrov Mauke, kde som aj svoju cestu ukončil," vysvetlil.

 

Za najzaujímavejšie miesto, ktoré počas svojho letu navštívil, označil Guilloud Polynéziu, keď letel ponad atoly s modrozelenou vodou okolo. "Letieť päť až desať metrov nad nimi bolo ako sen," poznamenal. 

 

Švajčiarsky pilot prišiel dnes do Prievidze z dôvodu štandardnej prehliadky svojho lietadla po náročnom lete s celkovou dĺžkou 76.615 km. V týchto dňoch jeho výrobca, prievidzská spoločnosť oslavuje skonštruovanie už jeho 500. modelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona