Švajčiarsky parlament zrušil pozvanie pre Putinovho spojenca Naryškina

NETKY.SK • 15 August 2014, 07:18 • 2 min
Švajčiarsky parlament zrušil pozvanie pre Putinovho spojenca Naryškina

ZÜRICH - Švajčiarsky parlament vo štvrtok oznámil, že odvolal návštevu predsedu ruskej Štátnej dumy naplánovanú na september, keďže podľa neho "nie je momentálne vhodná".

slovakia

left justify in out

Sergej Naryškin známy ako spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina je jedným z 12 Rusov a Ukrajincov, na ktorých EÚ v marci uvalila cestovné a majetkové sankcie v súvislosti s anektovaním Krymu Ruskom.

 

Švajčiarska vláda už dávnejšie vyhlásila, že Rusko nebude za jeho úlohu v kríze na Ukrajine sankcionovať, ako to robí EÚ či USA, v skutočnosti však podobné opatrenia uplatňuje, čo podľa nej zabráni využívaniu neutrálnej krajiny na obchádzanie sankcií. Na švajčiarskej čiernej listine sa momentálne nachádza 87 jednotlivcov a 20 subjektov z Ruska a Ukrajiny.

 

Až 75 percent ruskej ropy sa predáva cez Švajčiarsko a v jeho bankách majú občania Ruska v prepočte 11 miliárd eur.

 

Naryškin mal pricestovať do Bernu v rámci osláv 200. výročia nadviazania ekonomických vzťahov medzi Švajčiarskom a Ruskom. V utorok Švajčiari oznámili zrušenie účasti ruských akrobatov na leteckej šou, ktorá sa bude konať v najbližších týždňoch pri Neuchâtelskom jazere.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies