Švajčiarsky lyžiar zahynul pri paraglajdingovej nehode

NETKY.SK • 5 November 2018, 12:25 • 2 min
Švajčiarsky lyžiar zahynul pri paraglajdingovej nehode

Bern - Mladý švajčiarsky lyžiar Gian Luca Barandun v nedeľu ráno tragicky zahynul pri paraglajdingu. Mal iba 24 rokov a bol jednou z najvýraznejších nádejí švajčiarskeho tímu v rýchlostných alpských disciplínach.

slovakia

left justify in out

"V tejto ťažkej chvíli myslí celá švajčiarska lyžiarska obec na Gian Lucovu rodinu," uviedol generálny riaditeľ Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu Markus Wolf.

 

Barandun debutoval vo Svetovom pohári 13. januára 2017, celkovo si v seriáli pripísal osem štartov v zjazde. V januári tohto roka na slávnom Lauberhorne vo Wengene obsadil 15. priečku, predtým bodoval aj v talianskych strediskách Val Gardena a Bormio zhodne na 20. pozícii.

 

Najlepší výsledok v SP dosiahol v decembri 2017 v Bormiu, v alpskej kombinácii skončil deviaty. V Európskom pohári skončil v uplynulej sezóne celkovo druhý v super-G. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies