Švajčiarsky frank je voči euru najslabší od januára

NETKY.SK • 9 September 2015, 15:01 • 2 min
Švajčiarsky frank je voči euru najslabší od januára

FRANKFURT - Kurz švajčiarskeho franku v noci nadnes voči euru klesol a bol najslabší od januára. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dočasne predávalo po 1,0984 CHF. To znamená, že spoločná európska mena bola z pohľadu Švajčiarov najdrahšia, odkedy Švajčiarska národná banka (Schweizerische Nationalbank, SNB) na začiatku roka zrušila strop na posilnenie franku.

 

Devízový expert Unicredit Vasileios Gkionakis zdôvodnil oslabenie franku tým, že švajčiarska mena už toľko neprofituje z neistoty na trhoch. Frank totiž investori považujú za bezpečný prístav v turbulentných časoch.

 

Švajčiarska ekonomika sa stále vyrovnáva s dôsledkami uvoľnenia kurzu domácej meny, ktorej posilnenie výrazne zdražilo švajčiarsky tovar v zahraničí. SNB navyše spôsobuje starosti dlhý pokles spotrebiteľských cien.

 

Výrazný nárast kurzu eura z noci nadnes však nemal dlhé trvanie. Predpoludním frank opäť posilnil a jeho kurz sa dostal na 1,0914 CHF/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies