Švajčiarsky brankár Benaglio ukončil reprezentačnú kariéru

NETKY.SK • 20 August 2014, 19:36 • 2 min
Švajčiarsky brankár Benaglio ukončil reprezentačnú kariéru

BERN - Švajčiarsky futbalový brankár Diego Benaglio ukončil reprezentačnú kariéru. Tridsaťročný hráč nemeckého Wolfsburgu chytal na troch majstrovstvách sveta a bol jednotkou na MS 2010 aj na tohtoročnom šampionáte v Brazílii. Informáciu priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Celkovo odchytal za Švajčiarsko 61 zápasov, tým posledným bol osemfinálový duel na MS v Brazílii, v ktorom reprezentanti z krajiny "Helvétskeho kríža" prehrali 0:1. Ako dôvod ukončenia reprezentačnej kariéry Benaglio uviedol, že sa chce koncentrovať na výkony v klube a chce viac času venovať rodine. Nový tréner Švajčiarov Vladimir Petkovič označil Benaglia za najlepšieho brankára svojej krajiny, ale nakoniec sa musí zaobísť bez jeho služieb.
     

Brankárskou jednotkou sa tak pravdepodobne stane Yann Sommer z Borussie Mönchengladbach. Švajčiarov čaká 8. septembra úvodný zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Anglicku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies